Το Εργαστήριο με τίτλο « Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών – Δ.Ε.Ο» (Business and Organization Management Laboratory ), του Τομέα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες στα γνωστικά αντικείμενα: Οργάνωση Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οργάνωση Θεσμοί της Δημόσιας Διοίκησης, Ηγεσία και Διαχείριση Αλλαγής, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Διοίκηση Μικρομεσαίων και Οικογενειακών Επιχειρήσεων, Στρατηγική των Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, Διοίκηση Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων, Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Μεταφορές, Διαχείριση Έργων: Διαδικασίες Χρονοπρογραμματισμός και Τεχνοοικονομική Ανάλυση, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, Θεσμοί και Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Επιχειρηματική Ηθική και Δεοντολογία, Οι Εργασιακές Σχέσεις και Θεσμοί στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, Διοικητική των Συγκρούσεων – Διαπραγματεύσεις και Εφαρμογές τους, Ιδιωτικό Δίκαιο, Ειδικές Περιοχές και Εφαρμογές του στις Επιχειρήσεις, Δημόσιο Δίκαιο, Ειδικές Περιοχές και Εφαρμογές του στον Δημόσιο Τομέα, Δημόσιες Συμβάσεις, Ειδικές περιοχές Δημοσίου Μάνατζμεντ και Εφαρμογές του, με όραμα να συμβάλει στην ανάπτυξη και διάδοση επιστημονικών γνώσεων σχετικά με τα αντικείμενα του εργαστηρίου και εν γένει της επιστήμης της Διοίκησης.
Το Εργαστήριο «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών – Δ.Ε.Ο» (Business and Organization Management Laboratory ), έχει ως αποστολή:
(α). Την προπτυχιακή διδασκαλία των προβλεπόμενων μαθημάτων από το εκάστοτε πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών, που αποτελούν μέρος ή σχετίζονται με τα
γνωστικά αντικείμενα του Εργαστηρίου μέσω της εργαστηριακής επιτήρησής τους, ώστε μετά τη διδακτική ολοκλήρωση οι φοιτητές να διαθέτουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται στα πλαίσια της εκτέλεσης του εφαρμοζόμενου προγράμματος σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.
(β). Τη μεταπτυχιακή διδασκαλία μαθημάτων στο πλαίσιο συναφών Προγραμμάτων μεταπτυχιακών Σπουδών όσο και εκπόνησης διδακτορικής διατριβής και μεταδιδακτορικής έρευνας σε θέματα συναφή με τα διδακτικά και ερευνητικά αντικείμενα του Εργαστηρίου μέσω της εργαστηριακής επιτήρησής τους σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Εσωτερικό κανονισμό Λειτουργίας Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθώς και ανεξάρτητη ενασχόληση σε θέματα ερευνητικά που εμπίπτουν στα ενδιαφέροντα των μελών Δ.Ε.Π. του Εργαστηρίου.
(γ). Το λοιπό εκπαιδευτικό έργο που περιλαμβάνει την επικαιροποίηση της γνώσης των αποφοίτων του Τμήματος καθώς και την εκπαίδευση λοιπών πτυχιούχων συναφών ειδικοτήτων.
(δ). Την αυτοδύναμη ερευνητική δραστηριότητα ή τη συνεργασία κάθε μορφής με Ερευνητικά Κέντρα, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Δημόσιους φορείς και Οργανισμούς της ημεδαπής και αλλοδαπής, εφόσον οι στόχοι συμπίπτουν, συμβαδίζουν και αλληλοσυμπληρώνονται με εκείνους του Εργαστηρίου σε πνεύμα αμοιβαιότητας και συλλογικής εργασίας.
(ε). Την συμβολή στην ανάπτυξη και διάδοση επιστημονικών γνώσεων σχετικά με το αντικείμενο του εργαστηρίου και εν γένει της επιστήμης της Διοίκησης και τη συνεργασία με δημόσιους φορείς, με οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, με επιστημονικούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, με διεθνείς οργανισμούς
ή οργανώσεις καθώς και με φορείς του ιδιωτικού τομέα στα συναφή επιστημονικά πεδία, ώστε να συμβάλλουν στην από κοινού διερεύνηση λύσεων και προτάσεων για την αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων, μέσω της συλλογής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διάθεσης επιστημονικών δεδομένων καθώς και την παροχή γνωμοδοτήσεων ως εμπειρογνώμονες σε θέματα που άπτονται των γνωστικών αντικειμένων του Εργαστηρίου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
(στ) Την διοργάνωση σε Διεθνές και Εθνικό επίπεδο, Συνεδρίων και Διαγωνισμών Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας Καινοτομίας με στόχο να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας αναδεικνύοντας νέες, πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες/προτάσεις, οι οποίες να προκρίνουν τα γνωστικά πεδία του εργαστηρίου ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.
(ζ) Την Ώσμωση μεταξύ Ερευνητικών Κέντρων-Παραγωγικών Φορέων-Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων μέσω της επικοινωνίας, της εύρεσης κοινών σημείων ενδιαφέροντος, καθώς και της ανταλλαγής και σύνθεσης ιδεών για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών με πολλαπλασιαστικές επιδράσεις στην εθνική μας οικονομία.